O nas - Mizarstvo Fujs

Pojdi na vsebino

O nas

Začetki mizarske dejavnosti našega podjetja segajo v začetek petdesetih let prejšnjega stoletja. Leta 1953 je Fujs Matija uradno registriral mizarsko dejavnost na naslovu Motovilci 39. Leta 1962 je obrt prenesel na nov naslov, Motovilci 15, kjer je še danes. Ukvarjal se je z izdelavo raznega pohištva, kot  so omare, okna ter vrata, izdeloval pa je tudi mrliške krste.
V naši delavnici se z vsako stranko dogovorimo o vseh detajlih, izbiro pravega materiala ter izdelamo brezplačno ponudbo. Ker pa pohištvo izdelujemo po meri, se pred samim začetkom izdelave oglasimo na objektu, kjer opravimo natančne izmere in se dogovorimo o morebitnih nerešenih vprašanjih.
Leta 1988 je obrtno dejavnost prevzel njegov sin Drago Fujs, ki je znanje nabiral v očetovi delavnici ter nekaj let delal tudi v tujini. Kmalu je zaposlil svojega brata, ter začel širiti dejavnost tudi čez mejo v Avstrijo. Drago Fujs je postal tudi mizarski mojster ter leta 1998 dobil dovoljenje za poučevanje mizarskih vajencev. Po končani mizarski šoli se je v podjetju zaposlil še sin, ki bo družinsko obrt peljal naprej...
Nazaj na vsebino